BonsenReuling

Veilig en efficiënt documenten uitwisselen

Documenten opvragen is vaak een tijdrovende klus waarbij het een uitdaging is het overzicht goed te behouden. Dit geldt ook voor accountancykantoor BonsenReuling.

In veel gevallen werden documenten uitgewisseld per mail en lange lijsten gemaakt in Excel- of Word-bestanden. Dat kost vaak veel tijd en is daardoor niet erg efficiënt.

Aanleiding

Bij klanten worden vaak grote hoeveelheden documenten opgevraagd. Het kan voor de klant onduidelijk zijn wat er precies aan documenten verwacht wordt en wanneer het geleverd moet worden. Ook bij BonsenReuling ontbrak het aan inzicht in wat er wel of niet aangeleverd was. Dit levert langere doorlooptijden op die zowel voor BonsenReuling als voor de klant niet gewenst is.

Doel

Het overzichtelijk en efficiënt kunnen uitwisselen van documenten, op één veilige plek. Met als resultaat heldere communicatie en een lagere factuur voor de klant. 

Co-creatie

BonsenReuling was actief op zoek naar een veilige manier om bestanden uit te wisselen. In het jaar 2020 was Baseflow (co-founder Binsend) op afspraak bij BonsenReuling voor het aanleveren van alle documenten voor de jaarrekening en ook zij merkten dat het proces verbeterd zou kunnen worden. Baseflow is een IT software bedrijf dat zich bezighoudt met het transformeren van core businesses door digitale producten en ze kwamen hierover met elkaar in gesprek. In samenwerking met Volit (co-founder Binsend) en BonsenReuling is Binsend verder ontwikkeld. 

Door de intensieve samenwerking tussen Binsend en een ervaren accountantskantoor sluit het product perfect aan bij de uitdagingen op de werkvloer.

In de praktijk

Inmiddels wordt Binsend bij BonsenReuling ingezet voor diverse doeleinden, te denken valt aan:

  • Audit-klanten
  • Samenstelopdrachten voor MKB-klanten 
  • Aangifte inkomstenbelasting
  • NOW-subsidie

Een van de voordelen die zij ervaren met Binsend is het gebruik van templates. Deze vastgestelde sjablonen kunnen worden hergebruikt voor verschillende klanten en bieden consistentie en een professionele uitstraling. Al binnen een paar minuten is een template met op te vragen documenten gereed. Alle documenten op één plek in een gebruiksvriendelijke omgeving.

“Wij werken met zeer vertrouwelijke documenten en moeten er zeker van zijn dat het veilig is en dat er geen datalekken kunnen ontstaan. Binsend geeft ons dit vertrouwen en dat voelt goed.”

Rob Droppers
Accountant & ICT-adviseur

BonsenReuling

BonsenReuling is van huis uit accountant en een toonaangevend ondernemersadvieskantoor met diverse vestigingen. Al 60 jaar voorzien zij ondernemers, van eenmanszaak tot grote controleplichtige ondernemingen, van deskundig advies.